Cactus populair geschenk op Valentijnsdag

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BRABANT - Niet de roos, maar de cactus is een steeds populairder wordend geschenk op Valentijnsdag. Vooral in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland is de cactus een geliefd cadeau voor een oude liefde. Dat blijkt uit data van online plantenspecialist Fleur.nl.

Vooral in Noord-Brabant is de cactus een populair Valentijnsgeschenk. Meer dan drie op de tien bestelde cactussen worden tijdens Valentijnsdag in Noord-Brabant bezorgd. Zestien procent van de cactussen komt in Limburg terecht, terwijl elf procent van de cactussen in de provincie Zeeland wordt afgeleverd.

Grap
“Mijn ex-vriend en ik zijn op een onprettige manier uit elkaar gegaan. Door het verzenden van een cactus laat ik hem weten over de scheiding heen te zijn, en maak er een grapje van”, zo verklaart een klant die haar bestelling telefonisch plaatste. Steeds meer mensen kijken met gemengde gevoelens terug naar oude relaties. Het verzenden van een cactus met Valentijnsdag is klaarblijkelijk een leuke manier om toch nog in contact te blijven met een ex-partner.
Het verzenden van cactussen voor Valentijnsdag lijkt zich te ontwikkelen tot een landelijke hype. Deze hype is in 2016 begonnen en wint anno 2017 steeds meer aan populariteit. Het aantal verzonden cactussen is in een jaar tijd nagenoeg verdubbeld. Vooralsnog lijkt het zuiden van Nederland trendsetter te zijn in het versturen van cactussen voor Valentijnsdag.

Plantenspecialist Fleur.nl analyseert jaarlijks in aanloop naar Valentijnsdag alle data van bestellingen die worden gedaan. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op http://www.fleur.nl/tips/cactus-populair-geschenk-op-valentijnsdag.
Vooral 13 februari is een populaire dag om een cactus te verzenden. Deze dag staat sinds 2016 te boek als 'De Dag van het Gebroken Hart'. Er worden dan vele droevige liefdesliedjes afgespeeld op diverse radiostations. Bovendien deelt men op deze dag vele pikante verhalen over stukgelopen relaties.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties