Buurtcultuurfonds stimuleert verbindende en vernieuwende projecten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Goed nieuws voor initiatiefrijke burgers die hun buurt levendiger, groener, vitaler of mooier willen maken. Provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant stellen in 2021 en 2022 opnieuw budget beschikbaar voor het in gang zetten van verandering in de buurt. Per jaar is er 330.000 euro beschikbaar voor verbindende en vernieuwende projecten in Brabantse buurten.

Het Buurtcultuurfonds helpt creatieve professionals de transitie in de wijk vorm te geven. Met inspirerende bouwwerken, nieuwe denkrichtingen, vormen, beelden of acties helpen zij de gedeelde droom te verbeelden, nieuwe creatieve oplossingen vorm te geven of het verlangen naar een levendigere, vitalere, groenere of mooiere buurt aan te wakkeren.
"De provincie wil met deze buurtcultuurprojecten de leefbaarheid in buurten versterken. Klimaat, welzijn, veiligheid, ongelijkheid, energiehuishouding, in de buurt komen vrijwel alle grote vraagstukken van deze tijd samen. Het is een complexe, maar mooie opgave om onze buurten zo vorm te geven dat we er graag wonen en willen blijven wonen", aldus Stijn Smeulders, gedeputeerde Cultuur. De aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Bekijk de voorwaarden op: www.cultuurfonds.nl/fonds/buurtcultuurfonds-provincie-noord-brabant.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties