Boeren verwennen wandelaars Vierdaagse met gezond eten

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BEERS - Ook dit jaar verwenden de boeren uit het Land van Cuijk de wandelaars die meeliepen met de Nijmeegse Vierdaagse. ZLTO Land van Cuijk stond vrijdag 19 juli met een prachtig oppeppunt aan de Beerseweg tussen Beers en Cuijk. De wandelaars van de veertig en vijftig kilometer zagen van verre al de grote koe, kip en het varken staan.

De mmmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, deelden roze gekookte eieren uit. De wandelaars waren blij met een ei: gezonde eiwitten, goed voor het herstel van de spieren. ZLT- leden, kinderen en vrienden deelden vele kilo’s tomaatjes, paprika’s, worst, (karne)melk, kwark en vla uit. “Ik keek al naar jullie uit. Heerlijk, super, bedankt, lekker fris, geweldig”, was een vaak gehoorde reactie. Met partytenten, stoelen, hangtafels, een heuse stro-lounchehoek en een gezellig muziekje was het even lekker bijkomen.
Voor sportieve prestaties, zoals het wandelen van dertig, veertig of vijftig kilometer, is goed eten belangrijk. Land van Cuijk Boert Bewust: de boeren en tuinders zorgen dagelijks voor gezond en eerlijk voedsel. Zij zijn onmisbaar, ook tijdens de Vierdaagse. Op de muziek van Dweilorkest Moi Zat uit Mill liepen de wandelaars vrolijk verder richting finish om het felbegeerde kruisje in ontvangst te mogen nemen.

Platteland
In het landschap zien de wandelaars alle agrarische sectoren. Van melkkoeien in de wei tot tomaten en komkommers in de kas, van buitenlopende kippen tot de beroemde gladiolen in het veld. Boeren en tuinders zorgen ervoor dat de wandelaars onvergetelijke momenten hebben in het buitengebied dat die vier dagen even het domein is van ruim veertigduizend wandelaars.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties