'Bewoners met nieuwe belasting benadeeld door coalitie Waterschap Aa en Maas'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - "Vooral de bewoner met de kleine beurs wordt benadeeld door het besluit van de coalitie." Dat zegt Anita Slaats van de Algemene Waterschapspartij (AWP). Op vrijdag 5 juni diende de AWP samen met Ouderen Appèl Hart voor Water en gesteund door Vijftig Plus en de PvdA, een amendement in op het belastingvoorstel voor de komende vijf jaar, waardoor juist de minderbedeelden er een beetje beter vanaf zouden komen.

De coalitie bestaande uit Water Natuurlijk, CDA en de Fractie Geborgde (Ongebouwd, bedrijven en Natuur) stemde tegen het amendement. "Duidelijke argumenten bleven achterwegen. Vooraf was er twijfel over wat Water Natuurlijk zou doen. Landelijk wil Water Natuurlijk namelijk een eerlijker en uitlegbaar belastingstelsel maken. Echter, in de praktijk sluiten de gelederen zich binnen de coalitie en wordt er geen verschil gemaakt", stelt Slaats.

"De inwoners en woningeigenaren betalen ongeveer 75% van de kosten van watersysteembeheer bij ons waterschap. Het merendeel van de kosten voor waterbeheer is echter ten behoeve van de agrarische sector. Vandaag was het moment om de belastingverdeling voor de komende vijf jaar vast te zetten. Daarom had mijn AWP-fractie besloten om een aanpassing in te dienen. In het voorstel gaan bedrijven er wat op achteruit en ongebouwd, zeg maar de boeren, er iets minder hard op vooruit. De 'winst' zou komen te liggen bij de huurders en de bezitters van de huizen beneden de 300.000 euro. Zij zouden minder gaan betalen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties