Bewoners BrabantZorg-locaties mogen weer bezoek ontvangen én wandelen met naasten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Sinds maandag 25 mei gaan locaties van BrabantZorg weer voorzichtig open voor bezoek én mogen bewoners met hun naasten weer een wandeling maken. Dit heuglijke nieuws vertelde minister Hugo de Jonge op 19 mei tijdens de persconferentie. De versoepeling geldt voor afdelingen die twee weken vrij zijn van corona en mits bezoekers en bewoners zich aan een aantal regels houden. Dit om het risico op besmetting en verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken.

"Bij BrabantZorg zijn we blij met deze versoepeling", laat een woordvoerder van de organisatie weten. "Wat niet betekent dat we deze direct kunnen doorvoeren op al onze locaties. Een voorwaarde van het RIVM en de GGD Hart voor Brabant is namelijk dat een afdeling twee weken vrij moet zijn van het coronavirus willen we de versoepelingen kunnen doorvoeren. Daarom worden onze locaties de komende tijd gefaseerd geopend. Hierbij wordt op afdelingsniveau beslist."

Over de nieuwe bezoekregeling
Volgens de nieuwe bezoekersregeling mogen bewoners één vaste bezoeker per persoon ontvangen. "We vragen vooraf wie deze vaste bezoeker wordt en of deze klachtenvrij is. Bij de entree herhalen we deze vraag en vragen we de bezoeker zijn/haar handen te desinfecteren, via de kortste route naar het appartement van zijn/haar dierbare te lopen, onderweg niet in contact te treden met andere bezoekers of zorgpersoneel én tijdens het bezoek 1,5 meter afstand te houden. Ons motto: alleen samen maken we van deze bezoekregeling een succes."

Wandelen met familie
Naasten mogen ook weer buiten met de bewoner een wandeling maken, mits de bewoner op een afdeling woont die twee weken vrij is van corona en mits de bewoner door een medewerker of door de vaste bezoeker wordt opgehaald en teruggebracht. "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de bewoner samen met de naasten naar drukke plekken (bijvoorbeeld een winkel of een verjaardag) gaat. Ook hier is de 1,5 meter-regel het uitgangspunt."

Veiligheid staat voorop
Elke locatie is achter de schermen -in samenspraak met de cliëntenraad, ondernemingsraad en de specialist ouderengeneeskunde- druk bezig om de locatie zo goed mogelijk in te richten en alles te regelen zodanig dat wordt voldaan aan de strikte voorwaarden van het RIVM en de GGD Hart voor Brabant. Veiligheid voor bewoners, hun dierbaren, de medewerkers én mensen buiten de locatie staat voorop.

Verdere verruiming na 15 juli
De nieuwe voorwaarden gelden tot 15 juli. Na die datum wordt duidelijk of en hoe de regeling verder versoepeld wordt.
Mocht een bewoner op een afdeling verdacht zijn van corona, dan gaat de afdeling weer dicht voor bezoek totdat duidelijk is dat de bewoner niet besmet is met corona. Is de bewoner wel besmet, dan gaat de afdeling dicht totdat de bewoner twee weken klachtenvrij is.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties