Als mantelzorger tijdelijk de zorg overdragen? Deze checklist helpt

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Zorg en hulp aan een naaste kan intensief zijn. Voor mantelzorgers die de zorg af en toe tijdelijk willen overdragen aan iemand anders, is er nu een hulpmiddel. Centrum Mantelzorg Land van Cuijk biedt een checklist aan, speciaal om mantelzorgers te ondersteunen.

De checklist heeft de vorm van een klein, handzaam boekje. Het geeft een beeld van de zorgsituatie. Hiermee kan de vervanger van de mantelzorger de juiste zorg en ondersteuning bieden aan de zorgvrager.
Als mantelzorger wil je misschien ook wel eens een weekendje weg of op vakantie? Je wilt er dan op kunnen vertrouwen dat je naaste een prettige tijd heeft en dat de verzorging goed wordt overgenomen. Ook is de checklist erg waardevol wanneer een mantelzorger plots zelf in het ziekenhuis belandt.’

Mantelzorgpas
Deze biedt oplossing wanneer de mantelzorger plotseling uitvalt. Een mantelzorger vermeldt twee vertrouwde personen uit de omgeving op deze pas. Met naam en telefoonnummer. De mantelzorger bewaart de mantelzorgpas vervolgens in zijn of haar portemonnee. Hulpdiensten kijken vaak in iemands portemonnee om de identiteit te bepalen. Wanneer zij de mantelzorgpas vinden, kunnen zij snel vervangers op de hoogte stellen om de zorg over te nemen.

Meer informatie
Woensdag 16 september van 19.30 tot 20 uur organiseert Centrum Mantelzorg een webinar. Een mantelzorgconsulent geeft dan uitleg over de checklist en de mantelzorgpas. Mantelzorgers die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website: www.mantelzorglvc.nl. Of stuur een mail naar info@mantelzorglvc.nl. Deelnemers ontvangen na aanmelding een link en uitleg voor deelname. Wie meer informatie wil, kan ook bellen naar 0485–846739.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties