Alles wat u moet weten wanneer u een boxspring wilt kopen

Door Rik Snuiverink van Outreach-service

Wilt u een boxspring kopen? Dat kan eenvoudig via het internet. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring. Dit soort bedden zijn uiterst comfortabel en hebben een luxe uitstraling. Waar moet u op letten wanneer u een boxspring online gaat kopen? Uit welke soorten boxsprings kunt u zoal kiezen en wat maakt ze zo comfortabel? Na het lezen van dit artikel kunt u goed voorbereid op zoek naar uw boxspring.

Wat is een boxspring?


Een boxspring is, wanneer je de naam letterlijk vertaalt, een bak (box) met (spring)veren. Maar eigenlijk dekt de naam niet helemaal de lading. Je kunt beter spreken van een boxspring-combinatie die bestaat uit een (bekleed) onderstel op pootjes met daarin een binnenvering en daar bovenop een matras met pocketvering. Daar kan nog een topdekmatras overheen worden geplaatst. Oorspronkelijk werd de boxspring in hotels gebruikt, vanwege zijn duurzaamheid en de luxe en het comfort. Vandaar dat een boxspring soms ook wel een hotelbed wordt genoemd.

Boxspring versus ledikant


Een boxspring wint het qua comfort van een normaal ledikant. Dat komt onder meer door de dubbele laag vering. Ook is er dankzij de open structuur sprake van een goede ventilatie en luchtcirculatie. Een boxspring is vaak ook wat hoger. Dat maakt het makkelijker om in- of uit te stappen. Comfort is dan ook een belangrijke reden waarom mensen een boxspring kopen. Ook het uiterlijk speelt een rol. Omdat de boxspring-combinatie met dezelfde stof kan worden bekleed, ontstaat er een fraaie, strakke look. Houd er wel rekening mee dat dit type bedden meer onderhoud vergen. Je zult ze sneller moeten reinigen dan een ander soort bed. Dat geldt bijvoorbeeld voor de bekleding dat gevoelig is voor het aantrekken van stof.

Welke soorten boxspring zijn er?


Je kunt boxsprings indelen in een drietal soorten. De vlakke boxspring, verstelbare boxspring en de Scandinavische boxspring. Laten we deze typen eens nader bekijken.

De vlakke of vaste boxspring zou je kunnen omschrijven als de standaard boxspring. Dus met een frame, een bedbodem met binnenvering en daar bovenop de matras.

De verstelbare boxspring is zowel verkrijgbaar als een handmatige- en elektrische boxspring. De laatste beschikt over een motor die het mogelijk maakt om het hoofd- en voeteneinde te verstellen. Dit kan eenvoudig door middel van de bijgeleverde afstandsbediening. Het maakt de elektrische boxspring ook ideaal om comfortabel in bed te kunnen lezen en tv te kijken. De motoren bij deze boxspring leveren 6000 Newton en werken op netstroom.

Bij een Scandinavische boxsprings valt vooral dezelfde soort bekleding van het onderstel en de matras op, als ook de verwerking van natuurlijke materialen waaronder kashmir, wol en paardenhaar in de topdekmatras. Het dunne matrasje dat fungeert als toplaag zorgt voor extra veel comfort. De toplaag biedt daarnaast bescherming voor de matras daaronder, wat bijdraagt aan een langere levensduur.

Waar moet je rekening mee houden bij een boxspring kopen?


Het is absoluut aan te raden wanneer u een boxspring gaat kopen om rekening te houden met een aantal zaken die er uiteindelijk voor zorgen dat u de juiste keuze maakt.

- Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de keuze voor een matras te laten bepalen door uw slaaphouding. Mensen die bijvoorbeeld graag op hun buik slapen zijn gebaat bij een vrij stevige matras. Dit voorkomt namelijk dat u met een holle rug ligt. - Ook het lichaamsgewicht is een belangrijke factor. Kijk daarom altijd of de boxspring van uw keuze geschikt is voor uw gewichtsklasse. In de beschrijving wordt dit meestal aangegeven.

- Wie daarnaast last heeft van rug- of nekklachten zal vooral veel plezier hebben van een topdekmatras van traagschuim. Deze matras vormt zich namelijk naar het lichaam.

- Let ook op uw lichaamslengte. U zult niet de eerste zijn die zich heeft laten leiden door het uiterlijk en comfort van het bed, maar geen rekening heeft gehouden met de maat.

Wat zijn de beste boxspringmerken?


Deze vraag is met geen mogelijkheid bevredigend te beantwoorden. Ieder merk heeft weer andere eigenschappen en specialiteiten. Uiteindelijk is uw lichaamsprofiel en slaaphouding bepalend welke boxspring het beste bij u past en niet het merk. Toch wat bekende merknamen weten? Hier volgen er tien: Alpine, Auping, Brentford, Hastens, Nordic, Norwich, Pullman, Swiss sense, Tempur en Velda.

Online boxspring kopen, hoe werkt dat?


De groeiende populariteit van de boxspring heeft ertoe geleid dat u dit type bed ook gemakkelijk, veilig en snel online kunt bestellen. Hoe werkt dat eigenlijk? Nadat u op de website uw keuze heeft gemaakt uit het assortiment, gaat u over tot de bestelling. U wordt u gevraagd om een aantal gegevens in te vullen zoals het afleveradres. U kiest vervolgens de manier waarop u wilt betalen, bijvoorbeeld met Ideal, een credit card of met Paypal. Bij sommige aanbieders zoals Lusanna, Emma, Bedden.nl en Boxspringopafbetaling is daarnaast betaling achteraf met Afterpay of rembours mogelijk. Wanneer u uw bestelling heeft bevestigd, wordt uw aankoop bij u thuisgebracht. Dit gebeurt meestal rechtstreeks via de leverancier en vaak wordt bij de bestelling aangegeven hoelang de levertijd is.

Samenvattend


Al geruime tijd populair in hotels, gaan de laatste tijd ook steeds meer huishoudens over tot de aanschaf van een boxspring. Niet alleen hebben zij een mooi uiterlijk, ze bieden dankzij de dubbele laag vering ook optimaal slaapgenot. Elektrische verstelbare boxsprings maken het bovendien mogelijk om comfortabel vanuit bed tv te kijken of een boek te lezen. De toenemende populariteit heeft ertoe geleid dat u nu ook eenvoudig een boxspring online kunt kopen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties