Reclame maken voor jouw beginnende bedrijf

Door De redactie van Arenalokaal.nl

Een nieuwe onderneming starten is leuk en spannend. Alleen de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is slechts een van de eerste stappen. Daarna begint het pas echt. Hoe zet je jouw bedrijf op de kaart? Op een goede manier reclame maken draagt bij aan je vindbaarheid voor klanten.

Het starten van een eigen onderneming begint bij het verzinnen van een onderscheidende bedrijfsnaam die duidelijk maakt waar jij voor staat. Denk hier van tevoren goed over na, zodat je hem later niet hoeft aan te passen. Controleer meteen of de door jou gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Hier kun je in de opstartfase al rekening mee houden om teleurstellingen te voorkomen.

Heb je alles geregeld? Dan is het tijd om naar buiten te treden. Stap één is het regelen van nette visitekaartjes waarmee je voor de dag kunt komen. Iets dat opvalt en potentiële klanten laat weten hoe ze jou het beste kunnen bereiken. Je laat geen goede indruk achter als je jouw contactgegevens op een papiertje moet krabbelen. Het komt veel professioneler over wanneer je een gelikt visitekaartje kunt overhandigen. Niet alleen voelt dat goed, het is ook een signaal dat je er tijd en aandacht aan hebt besteed. Dat is iets dat een klant graag ziet.

Vervolgens kun je overwegen om een mooie flyer of folder te maken met meer informatie over de producten of diensten die je aanbiedt. Het verschil is dat een flyer uit twee (meestal beide bedrukte) zijden bestaat. Een folder heeft meer pagina's, vaak door de manier van vouwen. Zit er een nietje in? Dan heb je te maken met een brochure. Waar je ook voor kiest, denk van tevoren goed na over wat je wil communiceren en kies voor een passend middel.

Meer informatie, tips en advies over drukwerk vind je op Drukland.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties