Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Kanovaren is een individuele sport, maar samen met anderen op het water beleef je de grootste avonturen. Met deze slogan opent Wave Begeleiding het nieuwe kanovaarseizoen. Deze organisatie zet het kanovaren in als middel om te werken aan onder andere communicatieve en sociale vaardigheden bij jongeren met autisme, AD(H)D, een verstandelijke beperking en andere leer- en/of ontwikkelingsstoornissen.

Vaak is het moeilijk om een sport te vinden die deze jongeren langere tijd beoefenen. Ze hebben meer tijd nodig om vaardigheden eigen te maken en ze hebben misschien een ‘eigen gebruiksaanwijzing’. Bij Wave Begeleiding wordt tijd genomen voor deze jongeren en sluit men aan bij wat de jongeren op dat moment aankunnen.

Kennismaken
Via een proefles kun je kennismaken met het kanovaren. Je zit daarbij alleen in een kano, met begeleiding in een andere kano ernaast. Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de zithouding in de kano en diverse technieken om de kano voort te bewegen, maar ook diverse disciplines, zoals kanoslalom, kanopolo of toervaren kunnen aan bod komen. Kortom een prettige en stoere beleving van deze sport. Nadat de proefles is afgerond, kun je als je dit wil, wekelijks doorgaan met kanovaren op een vaste tijd met een kleine groep deelnemers en dezelfde begeleiding.

Kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan een proefles op zaterdag 27 maart van 13 tot 14 uur en jongeren vanaf 12 jaar van 14 tot 15 uur. De proefles vindt plaats bij de Maaslandse Kanovereniging in Oss met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen. Meer info volgt na aanmelding. Opgeven voor de proefles met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer kan via info@wavebegeleiding.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties