Praktische lezing over moestuinieren in Osse bieb

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - In een reguliere moestuin wordt de omgeving aangepast aan de plant door middel van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In een natuurlijke (ecologische) moestuin gaat het er helemaal anders aan toe. Je boekt namelijk meer succes door mee te werken met de natuur, met organische mest en compost. Zonder bestrijdingsmiddelen. Met wissel- en combinatieteelt. Stadse Boeren geven dinsdag 2 april een praktische lezing voor beginners in Bibliotheek Oss.

Je kiest in een natuurlijke moestuin bewust voor planten die geschikt zijn voor de bodem en het klimaat in je tuin. Planten die elkaar helpen en niet ieder jaar op dezelfde plek staan. Stadse Boer en moestuinexpert Marcel Stokebrook vertel welke groenten je teelt in het juiste seizoen, want planten die zijn aangepast aan hun milieu worden minder gauw ziek.
De lezing over moestuinieren voor beginners vindt plaats op dinsdag 2 april en begint om 20 uur, aansluitend op het moesspreekuur dat vooraf plaatsvindt vanaf 19 uur. Gratis toegankelijk, wel vooraf aanmelden via www.biblotheekoss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties