Poes Loesje na ruim elf jaar herenigd met eigenaar

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

UDEN - Katten nog wel eens naar buiten gaan en een paar dagen niet thuiskomen, zeker in de zomermaanden. Als dagen weken worden, weken maanden en maanden jaren verliezen eigenaren de hoop dat ze hun geliefde huisdier ooit nog zullen zien. Slechts in een enkel geval blijkt dit ten onrechte. Zo ook voor lapjeskat Loesje. Na liefst elf jaar kon een dolgelukkige Eric zijn kat weer in de armen sluiten.

In 2004 adopteerde Eric zowel Loesje als haar zusje Wiesje uit dierenasiel Oss. Jarenlang gaat het goed, maar in november 2009 komt Loesje niet meer thuis. Eric alarmeert het asiel waar ze vandaan komt en vraagt hen naar zijn kat uit te kijken. Dat hij dan al vreest voor het ergste, blijkt uit zijn vraag hoe de gemeente omgaat met gevonden dode dieren. Het telefoontje van Hokazo na elf jaar en acht maanden komt volledig onverwacht.

Chip uitgelezen
Medewerkers van Dierenambulance Hokazo hebben Loesje aangetroffen in Nistelrode. De vacht van het arme dier is helemaal vervilt en haar huid zit vol kleine wondjes. Iets dat vaak gezien wordt bij katten die al lange tijd in het wild overleven. In het asiel wordt de chip van de kat uitgelezen. “Meestal eindigt het verhaal daar”, vertelt Linda de Keijzer van het asiel in Uden. “Veel katten zijn niet eens gechipt en als ze dat wel zijn, vergeten mensen bij een verhuizing om hun contactgegevens te laten aanpassen in de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Daardoor is het vaak niet mogelijk om de eigenaar terug te vinden. Gelukkig lukte het in dit geval wel.”
Vanaf 1 april 2013 geldt in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden. Hokazo ziet graag dat ook het chippen van katten verplicht wordt. Eerder dit jaar startte de Dierenbescherming hiervoor een petitie, die bijna zestigduizend keer is ondertekend.
Niemand weet wat Loesje in al die jaren afwezigheid heeft meegemaakt. “Haar rechteroog is beschadigd. En we hebben haar vacht moeten scheren, omdat deze vol klitten zat en we de wondjes anders niet konden behandelen”, zegt Linda. “Onze dierenarts heeft haar onderzocht en met rust, goede voeding en natuurlijk veel aandacht en liefde, zal ze hopelijk snel opknappen.”

Intussen is de poes met Eric mee naar huis. Hij is dolgelukkig en hoopt dat Loesje en zijn huidige kat het goed met elkaar zullen kunnen vinden.

Eric met Loesje en Wiesje in 2004.

De hereniging in 2021.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties