Derde editie van boerenkalender

Pikante boerinnenkalender viert jubileum

Door De redactie van Arenalokaal.nl

REGIO - Een lichtpuntje in een jaar vol boerenprotesten en coronamaatregelen: vrijdag 2 oktober wordt de tiende editie van de pikante boerinnenkalender gelanceerd. Zo heeft niet alleen bondscoach Frank de Boer iets te vieren, maar kan ook ‘de boer’ an sich uitkijken naar iets leuks in deze bizarre tijden. Een pikante kalender met beeldschone boerinnen als ode aan de voedselmakers.

Boerin Rozan Aalders uit Gelderland. (foto: Rachel Bosman | Sharabande)

Op 6 juli 2011 werd de allereerste boerinnenkalender aangekondigd in de Nederlandse media. De uitgave was initieel bedoeld om onterechte vooroordelen over ‘lompe’ boerinnen de kop in te drukken. Daarnaast was het een reactie op een onthulling vanuit de Alpenlanden waar zogenaamde boerinnen op kalenders professionele modellen bleken te zijn. Initiatiefnemer Stef Bloo wilde bewijzen dat het platteland zelf juist veel verborgen authentieke schoonheden telt. Ruim negen jaar later is de tiende editie een feit, is de oplage verzesvoudigd en komen er jaarlijks honderden aanmeldingen binnen. Met dit jaar een recordaantal van 316 kandidaten. Het concept is uitgegroeid tot een ode aan en spreekbuis voor Nederlandse voedselmakers.

De boer is troef
Zowel de kalendermakers als -modellen vragen online en offline het hele jaar door aandacht voor agrarische beslommeringen. Het jaar 2020 gaat ongetwijfeld de boeken in als het coronajaar, maar voor velen ook als het jaar van de boerenprotesten. De boeren zijn het beleid van de regering beu en lieten luidkeels van zich horen.

Niet alleen de agrarische modellen van de tiende boerinnenkalender worden gepresenteerd, maar ook die van de derde boerenkalender. Deze mannelijke variant werd op veler verzoek in 2019 in het leven geroepen. De organisatie roept alle stoere hunks van het platteland nogmaals op zich aan te melden, want die inschrijvingen gaan beduidend minder hard. Tegenover de honderden vrouwelijke staan tientallen mannelijke aanmeldingen. Hier kwam met een tweeling uit Noord-Brabant overigens nog wel een leuke primeur uit voort.

 

Boerin Maaike van Betlehem uit Overijssel. (foto: Rachel Bosman | Sharabande)

De tweeling Erwin en Wouter uit Roosendaal, Noord-Brabant. (foto: Monique Hefti-Sutman)

Boer Erik Schellekes uit Gelderland. (foto: Monique Hefti-Sutman)

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties