Paddenstoelenwandeling met soep bij Natuurcentrum De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Natuurcentrum De Maashorst houdt zondag 10 november een leuke wandeling naar de mooiste plekjes van het gelijknamige natuurgebied. Onder leiding van deskundige natuurgidsen wordt gespeurd naar paddenstoelen, grote en kleintjes, in allerlei kleuren, op boomstronken en in het gras… Na afloop staat er een overheerlijke kom paddenstoelsoep klaar. De kosten bedragen 6 euro per persoon. De start is om 10.30 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Om verzekerd te zijn van deelname wordt reserveren aangeraden.

Eekhoorntjesbrood.

De herfst kleurt alles in de prachtigste tinten. Als het dan vochtig weer is, schieten de paddenstoelen als paddenstoelen uit de grond. Bij het natuurcentrum zijn gidsen die hierin gespecialiseerd zijn en die hier heel boeiend over kunnen vertellen. Paddenstoelen spreken tot de verbeelding. Wat een rare en mysterieuze planten zijn dat. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, van superklein tot heel groot. Ze kunnen heel snel groeien en staan soms in een kring. Dat wordt ook wel een heksenkring genoemd. Sommige paddenstoelen zijn heel lekker en van andere word je juist heel erg ziek als je ze opeet.
Bekijk ze goed, raak ze gerust voorzichtig aan, maar pluk ze niet. Voor wie toch de smaak te pakken heeft gekregen, is er na afloop van de wandeling in het natuurcentrum een kom overheerlijke en geheel veilige paddenstoelensoep. Ook is er in de tentoonstelling iets over paddenstoelen te zien en zijn er informatieboekjes en kaarten van paddenstoelen te koop. Meer informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Op die website kun je je tevens aanmelden voor de wandeling.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties