Paarse Vrijdag op TBL Oss

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

Dit jaar vindt Paarse Vrijdag plaats op vrijdag 14 december. Het TBL, locatie van Het Hooghuis, in Oss doet dan mee. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

De leerlingen en het personeel is gevraagd die dag minimaal een paars kledingstuk te dragen. In de lessen in alle klassen zal aandacht worden besteed aan de LHBT-problematiek. Dat kan gebeuren d.m.v. het bekijken van een filmpje, het bespreken van stellingen en het gezamenlijk lezen van de PaarseVrijdagKrant. De leerlingenraad helpt mee met de organisatie, die wordt gedragen door twee docenten en van harte wordt ondersteund door de directie.

Paarse Vrijdag wordt georganiseerd omdat scholen in Nederland nog vaak geen veilige plek voor lhbt-jongeren zijn. De helft van alle middelbare scholieren heeft moeite met openlijke uitingen van homoseksualiteit. Lhbt-jongeren vinden school minder leuk, ze spijbelen vaker, ze vinden de onderlinge sfeer in de klas (en hun eigen positie hierin) minder goed, ze hebben een minder goede band met hun docenten en 51% van hen die uit de kast zijn, zijn het afgelopen jaar gepest of hebben te maken gehad met negatieve reacties rondom hun geaardheid. Het TBL wil graag aan iedereen, ongeacht zijn/haar seksuele geaardheid , een veilige plek bieden. Daarom wordt er zo enthousiast deelgenomen aan dit initiatief.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties