'Ouderen laten geld liggen bij Belastingdienst'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Uit de praktijk blijkt dat veel mensen, vooral ouderen, geld laten liggen bij de Belastingdienst. Dit omdat ze geen aangifte inkomstenbelasting doen of geen toeslagen aanvragen. Ook als je niet verplicht bent tot aangifte inkomstenbelasting, is het vaak toch verstandig dit te doen. Het gaat bij meestal om een bedrag tussen de 200 en 700 euro. Dit bedrag kan voor het huidige jaar, maar ook tot alle vijf jaren hiervoor worden aangevraagd bij de Belastingdienst.

Ons Welzijn heeft ruime ervaring bij het doen van aangifte inkomstenbelasting en het recht op toeslagen te onderzoeken/aan te vragen. Hierdoor weten ze ook dat niet iedereen gebruikmaakt van de mogelijkheid om geld terug te vragen bij de Belastingdienst. Hoe kom je erachter of je recht hebt op geld van de Belastingdienst (inkomstenbelasting, zorgtoeslag of huurtoeslag)? Meestal kan een medewerker van Ons Welzijn met één gesprekje zien of je nog ergens recht op hebt. Deze dienstverlening is gratis. Ben je benieuwd naar jouw situatie? Neemt contact op via 088-3742525.


Voorbeeldje
U heeft alleen AOW en een klein beetje pensioen. Dan doet u er verstandig aan om aangifte te doen, ook als dit volgens de Belastingdienst niet nodig is. Een AOW'er met partner heeft recht op algemene heffingskorting en ouderenkorting. Een AOW'er zonder partner heeft daarnaast recht op alleenstaande-ouderenkorting. Met alleen de AOW worden de genoemde kortingen niet helemaal opgemaakt. Dit betekent dat er nog korting over is om toe te passen op het pensioen. Deze overgebleven korting zal de Belastingdienst aan u uit keren als u aangifte inkomstenbelasting doet. Opmerking: er is in dit voorbeeld van uitgegaan dat er geen aftrekposten zijn.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties