Zomerse ontmoetingen in Bibliotheek Oss

Ossenaar Piet van Lijssel deelt zijn archeologische kennis

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Tijdens de zomermaanden is het rustig voor veel mensen; anderen zijn op vakantie en wekelijkse activiteiten van clubs voor jong en oud liggen stil. Bibliotheek Oss organiseert op verschillende momenten interessante bijeenkomsten en oogst daarmee kennis, maar zeker ook gezelligheid. Woensdag 24 juli start om 14 uur een archeologiemiddag met Piet van Lijssel in samenwerking met het Stadsarchief Oss.

Oss is rijk aan archeologische vondsten. Zoals het bekende kromgebogen zwaard van Oss uit de ijzertijd, tegenwoordig in het groot als kunstwerk te bewonderen op de rotonde voor Museum Jan Cunen. Van Lijssel is al jaren actief als (amateur)archeoloog en is voorzitter van de Stichting Archeologie Maasland. Hij laat tijdens deze inloopmiddag vondsten en filmpjes zien, vertelt over archeologie in Oss en kan eigen vondsten bekijken en misschien ook dateren.

De volgende Zomerse Ontmoetingen zijn dinsdag 30 juli om 10.30 uur (maak kennis met de digitale bibliotheek, dinsdag 6 augustus om 14 uur (gelukkig hebben we de foto’s nog! door Jurgen Pigmans) en donderdag 8 augustus om 14 uur (infomiddag over PSD2; de nieuwe betaalwet per 14 september). Toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekoss.nl in verband met de organisatie. Inclusief koffie of thee.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties