Osse school introduceert nieuw onderwijsconcept: GO Maaslandcollege

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Het Maaslandcollege in Oss introduceert vanaf dit schooljaar een nieuw onderwijsconcept dat past in haar 70-jarige traditie van onderwijsvernieuwing. Met GO Maaslandcollege wordt recht gedaan aan de individuele ontwikkeling, niveau en leerstijl van de leerling. Centraal in GO Maaslandcollege staat de coach, die de leerling dagelijks begeleidt in een vaste groep van vijftien leerlingen. GO maakt het bovendien mogelijk vakken op verschillende niveaus te volgen. Wiskunde op havo en Engels op vwo, dat kan. Pas in de bovenbouw maken leerlingen een definitieve keuze, waarbij ook een diploma met meerdere vakken op een hoger niveau mogelijk is.

Bas van Rooijen, conrector onderwijs: "Persoonlijke aandacht staat centraal, zowel in de leerontwikkeling als in de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Met GO Maaslandcollege krijgt iedere leerling een persoonlijke coach waarmee dagelijks contact is. Niet enkel als het moeizaam gaat, maar juist ook als het goed gaat. Samen bespreken zij de resultaten en de planning: hoe kunnen we je uitdagen, waar liggen je interesses, waar is meer ondersteuning of begeleiding nodig, wat kun je zelfstandig aan, wat zijn je doelen en ook hoe gaat het met je? Een coach begeleidt een vaste groep van vijftien leerlingen waarmee elke dag wordt opgestart. Ouders mogen tijdens de coaching altijd aanschuiven. Dit schooljaar zijn we hier al mee begonnen."

Maatwerk
"We leveren maatwerk", vervolgt Van Rooijen, "met het advies van de basisschool als uitgangspunt, wordt een flexibele leerroute uitgestippeld. Dat kan dus ook met vakken op verschillende niveaus. GO Maaslandcollege kent vaste lestijden en het huiswerk wordt grotendeels op school gemaakt. Er is een speciaal brugklasgebouw ingericht waar brugklassers de lessen volgen."

Stap voor stap
GO Maaslandcollege is het resultaat van een uitvoerig en zorgvuldig ontwikkelproces door het Maaslandcollege in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit. De invoering van GO Maaslandcollege verloopt in fases. De eerste fase is de invoering van de coaching 2019-2020. In september 2020 wordt het gehele concept ingevoerd. Go Maaslandcollege is voor mavo, havo en vwo, zowel Nederlandstalig als tweetalig (Go Global).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties