Osse burgemeester Wobine Buijs beste lokale bestuurder van Nederland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De Osse burgemeester Wobine Buijs is door het vakblad Binnenlands Bestuur gekozen tot beste lokale bestuurder van het land. Ze maakte bij haar collega's diepe indruk met de manier waarop zij optrad na het ongeluk met de stint waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Collega-bestuurders roemen ook de consequente manier waarop Buijs optreedt tegen 'ondermijnende criminaliteit'. De burgemeester van Oss bleef bij deze verkiezing de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb voor, die de titel in 2014 en 2015 won. Het vakblad Binnenlands Bestuur hield de verkiezing voor de tiende keer. De prijzen zijn uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het Helmondse theater Het Speelhuis.

"Mensen die me kennen, weten dat ik geïnspireerd ben door de Global Goals", reageert Wobine Buijs. "Vanuit die doelen willen we werken aan een veilige samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn; waarin iedereen zijn of haar talenten kan ontplooien. De reden voor de nominatie is, zo hoorde ik, mijn verbindende rol tijdens het spoordrama, maar ook de strenge Osse aanpak van de ondermijnende criminaliteit. De verkiezing tot beste bestuurder is volgens mij een erkenning voor iedereen die zich inzet voor een veilig Oss, een gemeente waarin we onze kinderen willen laten opgroeien."

'Erkenning'
"Ik ben vereerd, maar ik had er in eerste instantie wel moeite mee", gaat de Osse burgermoeder verder. "Niemand wil met een drama in de schijnwerpers staan. Ik heb deze rol alleen op deze manier kunnen pakken door de collega’s, de hulpverleners en alle anderen die vanaf het allereerste moment meegewerkt hebben. Oss voelde de enorme steun van heel veel mensen. Ik was ook blij verrast met de inzet van het Osse Platform Global Goals. Zij hebben actief campagne gevoerd, en waarschijnlijk heeft dat veel stemmen opgeleverd. Dank aan iedereen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties