Oss maakt van Nationale Groendag de Nationale Groenweek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Ieder jaar houdt gemeente Oss de Nationale Groendag. Door de coronamaatregelen gaat het dit jaar anders. Het wordt een Nationale Groenweek. In week 42 biedt de organisatie iedere dag een webinar met interessante sprekers aan. Van 12 tot en met 16 oktober wisselen ze informatie uit over het thema 'Samen voor meer groen in de buurt'. Denk hierbij aan klimaatadaptatie, biodiversiteit en sociale cohesie. De Nationale Groenweek is een samenwerking tussen de gemeente Oss, Stichting Steenbreek, provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas.

Op dit moment werrkt de organisatie nog aan het programma. Meer informatie volgt later via www.nationalegroendag.nl. Deltacommissaris Peter Glas en de Rotterdamse Stadsdokter Rini zijn interessante sprekers tijdens de webinars. Verder wordt gewerkt aan een aantal andere sprekers om iedere dag een mooi programma aan te bieden.

Eigenlijk zou de Nationale Groendag op 15 oktober zijn in gemeente Oss. Gemiddeld komen er zo’n 350 mensen op af. Het doel van de Groendag is om kennis uit te wisselen en te netwerken. Gezien de actuele maatregelen van het RIVM vindt de organisatie het niet verstandig om deze dag in de huidige vorm door te laten gaan. Daarom is gekozen voor een alternatieve week met webinars. De onderwerpen die centraal staan, zijn actueler dan ooit.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties