Opfriscursus Nederlands bij Volksuniversiteit Oss

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - “De kortste afstand tussen twee mensen is een glimlach.” Hoewel emoticons en foto’s op computers en ‘slimme telefoons’ veel kunnen overbrengen, is geschreven taal nog steeds belangrijk. Fanmail, felicitaties, notulen, sollicitatiebrieven, steunbetuigingen, Valentijnskaartjes en verenigingsblaadjes zijn taalwerk.

Als je iets aan iemand schrijft, wil je dat de ander het begrijpt. Schrijven kost tijd. Aan tijd ontbreekt het vaak. Een paar woorden zijn in een oogwenk getypt en een app of mail wordt in een paar tellen verzonden. Als zinnen niet kloppen of als spelfouten afleiden van de inhoud, wordt zo’n snel geschreven bericht niet goed ontvangen.

Inhoud van de cursus
Op 15 maart start bij Volksuniversiteit Oss een korte opfriscursus Nederlands. De cursus is bedoeld voor mensen die hun kennis willen opfrissen en af willen van hun twijfel of je “word” nu met t of dt schrijft; voor mensen die willen begrijpen waarom je niet een Euro zied liggen, maar wel ineens vijf Euro vindt. In zes lessen worden belangrijke spellingregels uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden en oefeningen.
“Ik vind het leuk om mensen bewust te maken van hun taalgevoel. De vragen en leerwensen van gemotiveerde deelnemers, maken deze gewone cursus bijzonder”, zegt docent Meike van Voorst (foto).

Gratis workshop
Maandag 8 maart geeft de docent een gratis workshop om zo al meer inzicht te krijgen in de onderwerpen van de opfriscursus Nederlands.

Inschrijven voor de workshop of cursus kan via www.volksuniversiteitoss.nl.  Voor vragen stuur een email naar info@volksuniversiteitoss.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties