Op pad met je rolstoel bij Natuurcentrum De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Natuurcentrum De Maashorst houdt zaterdag 11 mei een wandeling voor rolstoelgebruikers. Beleef de natuur vanuit een ander perspectief. De deelnemers vertrekken om 11 uur bij het natuurcentrum. IVN natuurgidsen hebben een mooie wandeling uitgestippeld over verharde wegen en paden, waardoor rolstoelgebruikers volop kunnen genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft. Ook de boswachter van Staatsbosbeheer gaat mee op pad.

Bij terugkomst is het natuurcentrum geopend en kan men dus desgewenst een consumptie gebruiken. De kosten voor deze wandeling bedragen 3,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Per rolstoelgebruiker kan één begeleider gratis meewandelen. Voor deze leuke activiteit is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Dit kan op www.natuurcentrumdemaashorst.nl of via 0412-611945.

Ontdek de natuur
Al meer dan 25 jaar is er een mooi rolstoelpad bij Natuurcentrum De Maashorst, waar volop gebruik van wordt gemaakt. Het is erg leuk om als rolstoelgebruiker eens een andere route te ontdekken met een ervaren IVN natuurgids. Ook de boswachter gaat mee tijdens deze wandeling en beiden kunnen van alles vertellen over het ontstaan van en de ontwikkelingen in De Maashorst. Er wordt ook aandacht besteed aan de planten en dieren die in het gebied leven. Met name de vogels hebben het in deze tijd van het jaar erg druk. Misschien is dit te zien en anders zijn ze te horen. Waarschijnlijk kan de gids aan de hand van de zang vertellen welke vogels er in de buurt zijn.
Vanuit rolstoelperspectief is het heerlijk om de natuur in te gaan en te kijken hoe de lente zich op haar mooist laat zien. De wandeling start bij het natuurcentrum om 11 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Na afloop kan een kopje koffie of een andere consumptie gekocht worden en kan men de tentoonstelling in het natuurcentrum te bekijken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het rolstoeltoilet. Meer informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl

|Doorsturen

Honda

2019-05-07 17:43:13

Entree betalen in De Maashorst.

Kijk onze bossen waren immer vrij te betreden en nu moet je entree betalen....................belachelijk.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties