Op excursie naar een Maashorstboer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

NISTELRODE - IVN Oss houdt woensdag 4 september om 19 uur een excursie naar een Maashorstboer. Er wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf Boer in Natuur van Wilco en Debbina de Zeeuw. Zij hebben sinds een paar jaar een bijzonder boerenbedrijf midden in de fraaie natuur van De Maashorst in Slabroek. Wilco en Debbina vertellen wat hun bedrijf zo bijzonder maakt. Natuurlijk wordt er ook rondgewandeld om het land te bekijken. Wie mee wil kan er voor kiezen om er op eigen gelegenheid heen te gaan. Belangstellenden kunnen ook gezamenlijk op de fiets ernaartoe.

Over De Maashorst is veel te doen. Vaak komen de grote grazers, zoals de wisent en tauros, in het nieuws. Of er wordt gesproken over de ontwikkelingen op natuurgebied, of over de bestuurlijke en politieke verwikkelingen. Een ander aspect wordt gevormd door de vele daar aanwezige boerenbedrijven die hun werkzaamheden aanpassen aan de huidige tijd en ontwikkelingen en aan het natuurgebied. Het bedrijf dat bezocht gaat worden is er zo een. Er wordt op een bijzondere manier gewerkt met bijzondere producten in een breed assortiment: zuivel, vlees, eieren, zaden, vruchten.

Vervoer
Deelnemers die per fiets naar Slabroek willen, dienen zich te verzamelen op parkeerplaats Burchtplein in Oss. Het vertrek is om 18 uur. Na een uurtje fietsen over de mooie Maashorst komt het te bezoeken bedrijf in zicht. Wie niet wil fietsen en er toch bij wil zijn, kan er met de auto heen. Parkeren op de parkeerplaats van het Natuurcentrum Slabroek, hoek Maashorstweg-Slabroekseweg in Nistelrode. Je dient om 19 uur aanwezig te zijn op het adres Erenakkerstraat 4. De verwachting is dat de avond rond 21.30 uur eindigt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties