Ondernemen kun je leren

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Volksuniversiteit Oss biedt de training Start je eigen bedrijf aan in Oss. Loop je al langer met een idee maar weet je niet hoe je door moet pakken naar je eigen bedrijf dan is deze training iets voor jou! Zet die stap in 2020! De training is op woensdagavond 5 februari van 19.30 tot  22 uur bij Volksuniversiteit Oss. In zeven bijeenkomsten verspreid over een aantal maanden doorloop je verschillende stappen om tot een concept ondernemersplan te komen.

De training wordt verzorgd door Wilma Hendriks uit Reek met haar bedrijf Lantèr, als bedrijfskundig adviseur en business coach, facilitator en projectmanager heeft ze de afgelopen 17 jaar veel startende en ervaren ondernemers in het MKB begeleid.

Via Volksuniversiteit Oss hebben drie dames de training gevolgd ‘Start je eigen bedrijf’. Tina van Doorn zegt al langer met het idee rond te lopen om een eigen diëtistenpraktijk te beginnen, maar hoe pak je dat aan?. Inge Kruit: "Ik werk al jaren in loondienst als jurist en wil graag voor mijzelf beginnen maar ik heb geen idee hoe te beginnen. Hulya Genc heeft als enige al eerder een eigen bedrijf gehad in assurantiën, maar liep er tegenaan dat ze het moeilijk vond zichzelf te verkopen."

Opzet van de training
"Veel ondernemers richten zich op kennis en vakmanschap en verliezen daarbij het netwerken en jezelf verkopen uit het oog en dat is juist heel belangrijk om een bedrijf te kunnen starten en goed draaiend te houden", vertelt Wilma. Inge vult aan dat de training voor haar "een stok achter de deur is om na te denken over mijn onderscheidend vermogen en dat het goed is om een concurrentie analyse te doen, dit heeft mij zeker geholpen met hoe ik mezelf wil wegzetten in de markt."
Hulya geeft aan dat de cursus heel gestructureerd is opgebouwd. "Het fijne is dat je met elkaar dezelfde stappen zet en met elkaar kunt sparren. De financiële kant, BTW, jaarrekening en verzekeringen, komen allemaal aanbod in de training."

Waar staan de ondernemers nu?
Inge vertelt heel trots sinds een week haar website online te hebben www.druit.nl en dus écht is gestart met haar bedrijf. Als jurist in het brede terrein van het gezondheidsrecht, waaronder de nieuwe wetgeving met betrekking tot Verplichte GGZ, WFZ en de Wet Zorg en Dwang. Waarin zij als jurist ondersteuning biedt aan cliënten, naastbetrokkenen, zorgverleners en bestuurders etcetera.
Hulya Genc zit midden in een verbouwing van haar praktijk en hoopt begin 2020 haar deuren te openen. Tina van Doorn wil alles nog even goed overdenken voor ze een vervolg stap gaat zetten.

Samenwerking 
Bizztopia is gevestigd in de Pauluskerk in Oss en helpt zelfstandige professionals succesvol hun business op te bouwen. Leden kunnen vrij beschikken over de Bizztopia faciliteiten, flexibele werkplekken in diverse ruimten. Daarnaast kan men netwerken met andere ondernemers en kennis delen. "Vorig jaar hebben wij de samenwerking opgezocht met Jasper van Wordrager van Bizztopia en dragen elkaars expertise uit naar startende ondernemers, deze training is daar een mooi voorbeeld van", vertelt Larissa Weitzel van Volksuniversiteit Oss.
Inge Kruit vertelt uit ervaring:  "Wilma vertelde mij over Bizztopia. Het voelt voor mij als een hele fijne omgeving waar ik met plezier werk. De training ‘Start je eigen bedrijf’ sluit mooi aan bij de werkomgeving die ik nu heb bij Bizztopia." 

Schrijf je in op www.volksuniversiteitoss.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties