Officiële ingebruikname geluidmeetnet Vliegbasis Volkel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VOLKEL - De eerste vijf microfoonlocaties van het Permanente Geluidsmeetnet van Vliegbasis Volkel worden vrijdag 10 mei officieel in gebruik genomen. De openingshandeling van de website die hieraan is gekoppeld wordt door de burgemeester Henk Hellegers van Uden verricht in gemeenschapshuis Terra Victa in Odiliapeel.

Het traject om te komen tot de installatie van het geluidsmeetnet begon in 2013 in de Tweede Kamer met een initiatief van voormalig Tweede-Kamerlid Angelien Eijsink. In de ‘motie-Eijsink’ werd een permanent geluidsmeetnet rond de vliegbases Leeuwarden en Volkel voorgesteld. De voorbereiding hiervan nam enkele jaren in beslag.

Microfoons
In totaal worden er zestien microfoonlocaties in de regio Volkel geplaatst. Deze registreren het geluid van de vliegbewegingen op en rond de vliegbasis. Via een website is deze registratie door iedereen te raadplegen. De locaties zijn in overleg met de omwonenden van de vliegbasis Volkel gekozen. Vliegbasis Volkel is na Leeuwarden het tweede militaire veld voor jachtvliegtuigen ter wereld waarbij een geluidsmeetnet wordt geïnstalleerd. In Leeuwarden is eind november 2018 het geluidmeetnet in gebruik genomen. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties