Nieuw: Spaans op TBL, locatie van Het Hooghuis

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

OSS - Met ingang van komend schooljaar gaan leerlingen in de brugklas kennis maken met de drie talen Frans, Spaans en Duits. Naast Engels, waren Frans en Duits tot nu toe de twee verplichte talen voor elke leerling in de onderbouw. Vanaf volgend jaar is dat anders. Elke leerling kan dan ook kiezen voor Spaans. Leerlingen maken dan hun eigen keuze voor twee van de drie talen: Frans, Duits en Spaans! Het TBL is een van de weinige middelbare scholen in Nederland waar het vak Spaans in de onderbouw gegeven wordt.

In de brugklas maken de leerlingen kennis met alle drie de talen. Ieder leerling krijgt een periode Spaans, een periode Duits en een periode Frans. Daarna maakt elke brugklasser zijn/haar eigen keuze voor twee van deze drie talen. De gekozen talen volgen zij dan in klas 2 en 3. Spaans is dus een nieuw vak bij ons op school. En er valt dus nóg meer te kiezen op het TBL!

Natuurlijk volgt elke leerling op het TBL ook Engels. Naast het gewone vak Engels kan vanaf klas 3 gekozen worden voor Cambridge Engels. Dat is Engels op hoog niveau, met de nadruk op de vaardigheden (spreken en luisteren, lezen en schrijven). Een leerling kan FCE (First Certificate of English) of CAE (Cambridge Advanced English) volgen. Daarmee bereiken zij het hoogst haalbare niveau Engels. En ontvangen de leerlingen een internationaal erkend certificaat. Dat is, behalve veel plezier van hun uitstekende niveau Engels, ook van nut bij de toelating tot een vervolgopleiding of in een toekomstige baan.
Op het TBL krijgen leerlingen de ruimte om hun eigen keuzes te maken. Zo kunnen zij doen wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn of waar ze goed in willen worden. Dat maakt het leuker om naar school te gaan.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties