Natuurwandeling over historische grafvelden Paalgraven

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Maasland Gilde Oss houdt vrijdag 11 oktober van 14 tot 16 uur een natuurwandeling over het gebied bij Paalgraven. Hier is een klein ingeklemd veld toegankelijk waar grafvelden van de periode 2000 tot 500 voor Christus te vinden zijn. De reconstructie laat de laatste gebruiksfase van het grafveld zien. Alle grafmonumenten zijn zichtbaar. Een deskundige gids geeft ter plekke uitleg geven over de ontsluiting van dit terrein en de functie van de verschillende kunstwerken.

Het startpunt is parkeerplaats Zevenbergen. Mensen die met de auto komen, gaan vanuit Oss richting Grave. Neem na knooppunt Paalgraven bij de eerste rotonde de eerste afslag en daarna rechtsaf. Volg de Oude Rijksweg richting Heesch. Net na de grote bocht linksaf kun je naar parkeerplaats Zevenbergen.
Ook met de fiets is het startpunt eenvoudig te bereiken. Ga vanuit Oss via de Nieuwe Hescheweg naar Heesch. Bij de rotonde na het viaduct ga je linksaf de Graafsebaan op. Die blijf je volgen tot na de kruising met de op- en afrit van de A50. Na het viaduct zie je rechts de inrit van parkeerplaats Zevenbergen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties