Natuurfietstocht ‘Rondje Pontje’ van IVN Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LITH - IVN Oss houdt zondag 29 juli de zomerse fietstocht 'Rondje Pontje' onder begeleiding van natuurgidsen. De fietstocht begint om 10 uur, is circa 27 kilometer lang en duurt ongeveer vijf uur. Het vertrekpunt is het Marktplein in Lith. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem voor onderweg een eigen lunchpakketje en wat drinken mee. Steek 6,50 euro op zak voor de kosten van de vier pontjes en een eventueel bezoekje aan een terras.

Het is een mooie fietstocht over de Maasdijk en Waaldijk en door het rivierenland. Prachtige nieuwe natuur is daar ontwikkeld, zoals de wetland Passewaaij. Fietsen over polderwegen en dijken door bloemrijke graslanden. Kortom: veel om van te genieten.

Wetland Passewaaij
Passewaaij was een uiterwaard op de rechter oever van de Waal ten zuidwesten van Tiel. De uiterwaard is in 1996 ingericht als natuurgebied, een zogenaamd ‘wetland’. Nu ligt er een ‘strang’, die zowel bovenstrooms als benedenstrooms met de Waal in verbinding staat, een nevengeul met stroming. Door die stroming in deze nevelgeul is een paai- en opgroeigebied voor diverse vissoorten, die specifiek van stromend water, ontstaan. Op hun beurt trekken die vissen weer diverse vogelsoorten aan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties