Natuurfietstocht IVN Oss: groene mantel om de stad

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - IVN Oss houdt zondag 28 juli een fietstocht onder begeleiding van natuurgidsen. Deze fietstocht begint om 10 uur en is ongeveer 35 kilometer lang. Het startpunt is de parkeerplaats van Hotel-Restaurant De Naaldhof aan de Docfalaan 22 in Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig. De tocht neemt circa vijf uur in beslag. Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg.

Foto: IVN Oss.

Veel steden hebben het, maar die van Oss is minder bekend: een groene buffer rond de stad. Minder bekend, maar dat wil zeker niet zeggen: minder mooi of minder belangrijk. Een gezonde groene buffer, bestaande uit natuur- en landbouwgebieden zorgt voor voldoende zuurstof, CO2-afbraak, hittestressbestrijding, biodiversiteit en noem maar meer op van die zaken, waaraan in het bebouwde gebied van de stad een gebrek is. Door middel van een fietstocht willen de natuurgidsen van IVN Oss de deelnemers informeren over de functie van het buitengebied en laten genieten van al dat schoons rondom Oss.
De route gaat vanaf De Naaldhof door de bossen bij het Willibrordusputje via de Stelt naar de Geffense Bosjes. Vervolgens ‘Over d'n Dam’ naar het Ossermeer. Dan even een ommetje naar Macharen waar een pauze is. Daarna weer op de fiets door de polder van Berghem naar Herperduin, de Rijsvennen en over de fietsbrug om de groene mantel rond Oss weer bij De Naaldhof dicht te knopen. Een prachtig rondje, waarbij zowel aandacht wordt besteed aan natuur, biodiversiteit, landschap als aan cultuurhistorie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties