Bijeenkomsten Café Brein Uden/Veghel en Oss

Muziek ontspant en prikkelt de hersenen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Of je nu muziek maakt, of er alleen naar luistert: het heeft een aantoonbaar positief effect op de hersenen. Muziek kan stress verminderen, de stemming verbeteren en zet aan tot bewegen. Dit thema staat centraal tijdens de bijeenkomsten Café Brein op maandag 15 november in Uden en dinsdag 16 november in Oss. Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals.

Tijdens de bijeenkomsten laat een muziek- en bewegingstherapeut de bezoekers het effect van muziek en beweging op hun lichamelijke en geestelijke gesteldheid ervaren. Iedereen krijgt de gelegenheid om actief of passief deel te nemen aan muziek- en ontspanningsoefeningen zoals yoga en mindfulness. Café Brein nodigt geïnteresseerden uit om te komen luisteren en/of actief mee te doen in Uden of in Oss.

Café Brein Uden/Veghel is maandagavond 15 november van 19.30 tot 21.30 uur bij Muzerijk aan de Klarinetstraat 4 in Uden. De zaal is open vanaf 19 uur. Aanmelden kan via cafebreinuden@ons-welzijn.nl.
Café Brein Oss is dinsdagmiddag 16 november van 14 tot 16 uur bij De Meteoor aan de Oude Litherweg 20 in Oss. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Aanmelden kan via cafebreinoss@ons-welzijn.nl

Contact en erkenning
In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, BrabantZorg, Professionals in NAH, Revalidatiecentrum de Tolbrug en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.breinlijn.nl. Voor meer informatie over Café Brein kun je contact opnemen met Enny van Roosmalen (Café Brein Uden via 06-14342346) of Henk van Rijn (Café Brein Oss via 06-35111840).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties