Ruim tweeduizend kwetsbare kinderen ontvangen verrassingsdoos

Midzomer Sinterklaas op pad

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Voor 2.214 kinderen in Nederland en enkele Europese landen kwam pakjesavond onverwacht vroeg dit jaar toen een doos vol met lekkernijen, leuke spulletjes en speelgoed onlangs bij hen persoonlijk werd afgeleverd door medewerkers van Europa Kinderhulp. Dit initiatief ontstond toen duidelijk werd dat de kinderreizen dit jaar (voor het eerst in zestig jaar) vanwege de coronacrisis niet door konden gaan.

Normaalgesproken zouden deze kwetsbare kinderen, die onder sociaal en/of financieel moeilijke omstandigheden leven, deze zomervakantie bij hun Nederlandse vakantiegezin op vakantie komen. Voor de kinderen die op vakantie komen via Europa Kinderhulp is de vakantie bij hun gastgezin een 'oplaadmoment' voor het hele jaar. Ze kijken er naar uit om die paar weken onbezorgd kind te kunnen zijn en warmte en aandacht te krijgen.

From Holland with Love
Toen de coranacrisis een streep door de kinderreizen trok, ontstond vrijwel meteen het idee dat als de kinderen niet naar hier kunnen komen de stichting Europa Kinderhulp toch iets voor hen wilde doen om hen te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Een verrassingsdoos vol lekkernijen, leuke (toilet)spulletjes en spelletjes bezorgen bij de kinderen thuis, zodat ze toch een beetje het vakantiegevoel krijgen, dat was het idee.
Een team van tientallen vrijwilligers sloeg de handen in elkaar en startte de actie ‘From Holland with Love’. Er was veel animo voor de actie en uit het hele land kwamen spullen en donaties om de dozen te vullen. Na anderhalve maand was voldoende ingezameld was om 2.214 dozen te kunnen vullen. In juli zijn de dozen met onder meer pannenkoekenmix, stroopwafels, douchegel en speelgoed bij de kinderen thuisbezorgd. Totaal verrast en vol ongeloof werden de dozen in ontvangst genomen. Sommige kinderen gilden van blijdschap en plezier of riepen dingen als: "Kijk mama dit zit er ook in!"

Maak het verschil
Mede dank zij de inzet van zoveel vrijwilligers van Europa Kinderhulp is deze bijzondere Sinterklaas-actie tot stand gekomen. Het was een enorme klus, maar het resultaat is hartverwarmend. Europa Kinderhulp hoopt volgend jaar weer alle kinderen op vakantie te kunnen laten komen en nog veel meer vakantieouders te vinden. Want juist nu is gebleken hoe hard en hoeveel kinderen dit nodig hebben. Wil jij ook vakantieouder worden en het verschil maken voor een kind? Kijk voor meer informatie op www.europakinderhulp.nl, doneren kan ook via deze website.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties