Jean Pierre Hoeboer eindigt op eerste plek bij mannen

Marlin van Hal uit Langenboom wint Keiencrosscompetitie

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

UDEN - Het Sportpark van Uden was zondag 17 maart het decor van de Parkcross, de afsluitende wedstrijd van de Keiencrosscompetitie. Marlin van Hal uit Langenboom wist zich van tevoren al verzekerd van de eerste plaats in het eindklassement van de vrouwen. Bij de mannen was het Jean Pierre Hoeboer die beslag op de eerste plek wist te leggen. 

De Keiencrosscompetitie startte eind november met de PNEM-cross, gevolgd door de Bedafcross begin januari en de eerste editie van de Pannekoekenbakkercross in Zeeland vorige maand. Zondag klonk het startschot voor de vierde en afsluitende wedstrijd: de Parkcross. Deelnemers konden tijdens deze vier wedstrijden punten verzamelen, waarvan de drie beste resultaten meetelden voor het eindklassement. Bij de vrouwen werd na drie crossen de ongeslagen Marlin van Hal al uitgeroepen tot eindwinnares. Bij de mannen zou de beslissing pas gaan vallen tijdens de Parkcross.

Vrouwen
Regen en wind zorgden voor herfstachtige omstandigheden in het Udense sportpark. Rood-witte linten sierden het sportpark en markeerden het bochtige en vrijwel onverharde parcours, dat er ondanks de vele regen van de afgelopen tijd keurig bij lag. Ramona Sour liep bij de vrouwen comfortabel naar de overwinning in een tijd van 46:45, gevolgd door Bianca van Vugt (50:05) en Haske Saers (50:49). Met haar overwinning stelde Sour haar tweede plaats in het eindklassement veilig achter eindwinnares Marlin van Hal, die zondag niet aan de start verscheen. Bianca van Vugt behaalde net als vorig jaar de derde plek in de eindrangschikking.

Mannen
Bij de mannen kwam een handvol lopers nog in aanmerking voor een podiumplek in de crosscompetitie. Keienloper Jean Pierre Hoeboer had op voorhand de beste papieren en maakte dat tijdens de wedstrijd ook waar. In een goed opgebouwde race bleef hij zijn belagers voor en kwam als eerste over de streep in een tijd van 39:32. Achter Hoeboer finishte Nicky Verhoeven uit Wijchen als tweede (39:49), gevolgd door Peter Mijsberg (40:17). In het eindklassement pakte Jean Pierre Hoeboer de eindoverwinning. De tweede plek ging naar Maarten Vissers en Dennis Hopman wist beslag te leggen op plaats drie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties