Mantelzorg-bedankavond: ‘Heerlijk om er even uit te zijn’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - OSS - Ruim vijfhonderd mantelzorgers waren 15 november aanwezig op de mantelzorg-bedankavond. Ook dit jaar was de avond weer georganiseerd door ONS welzijn en de gemeente Oss, als blijk van waardering. Het Comité Orkest verzorgde een muzikale voorstelling met cabareteske elementen. Na afloop werd de nazit opgeluisterd door B4YOU.

De mantelzorgers, veelal samen met de persoon voor wie ze zorgen, werden allerhartelijkst ontvangen door medewerkers van de Lievekamp en ONS welzijn. Na de koffie met een petit four ging het publiek richting grote zaal. Thijs van Kessel, wethouder Zorg, WMO en burgerparticipatie voor de gemeente Oss, opende de avond. Van Kessel vertelde dat één op de drie mensen voor iemand zorgt. “Vrijwilligerswerk is een keuze, maar mantelzorger is niet altijd een vrije keus. Het overkomt je. Het is schipperen tussen gezin, werk, hobby’s, huishouden en tijd voor jezelf. Uit dankbaarheid biedt de gemeente Oss u graag deze avond aan. U heeft het verdiend.” Tenslotte wees hij op het bestaan van het mantelzorgcompliment, aan te vragen bij de gemeente Oss.

Muziek
Het Comité Orkest nam het stokje over. De band telde drie muzikanten die diverse instrumenten bespeelden. De liedjes werden afgewisseld met komische sketches. In het Theatercafé konden de bezoekers terecht voor een drankje en een hapje, begeleid door een optreden van B4YOU.


ONS Welzijn
ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiën of zorg die deze niet alleen kan beantwoorden. Ook zijn we er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties