Loco-dijkgraaf Ernest de Groot bedwingt Mont-Ventoux met vier zonen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De loco-dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, Ernest de Groot uit Uden, heeft tijdens zijn vakantie in de Provence saemn met zijn vier zonen de befaamde Mont-Ventoux bedwongen. Hij deed dit in 2 uur en 30 minuten. Op deze col van de Buitencategorie is heel wat Tour de France-historie geschreven.

De waterschapsbestuurder beklom de Reus van de Provence tijdens zijn vakantie in Frankrijk. De col is 1.912 meter hoog. Hij deed dit voor het eerst samen met zijn vier zonen, drie op de fiets en één in de volgwagen. De Mont-Ventoux is één van de zwaarste cols van Frankrijk. Ernest heeft met elke zoon separaat getraind omdat hij maar twee fietsen mee kon nemen.

Veel water natuurlijk
Ondanks zijn leeftijd, lengte en gewicht geniet Ernest van het klimmen: “Het is ontspanning door inspanning; het verstand op nul en de blik op oneindig.” Ter voorbereiding heeft hij in de omgeving diverse kleine cols beklommen. Op de vraag hoe hij deze kale berg (voor de 16e keer) bedwong was zijn antwoord: “Een stuk stokbrood, banaan, cappuccino en vanwege de hitte 2-3 liter water natuurlijk.”

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties