Maandag 17 december door literatuurwetenschapper Frank Brandsma

Lezing over Game of Thrones in bieb Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - De echte Game of Throne-fans zitten met smart te wachten op seizoen 8 van de populaire hitserie. De release staat na enig uitstel gepland in het voorjaar van 2019. Ook het zesde boek laat al jaren op zich wachten. Bibliotheek Oss compenseert dit gemis en houdt maandag 17 december een fantasy-avond met dr. Frank Brandsma.

De serie Game of Thrones fascineert wereldwijd tientallen miljoenen mensen. Literatuurwetenschapper Frank Brandsma (UU) legt uit waarom het zo'n enorm populaire serie is. Wat is er bijzonder aan het verhaal? Voor het antwoord kijkt hij naar een aantal aspecten van fantasyverhalen en hun middeleeuwse voorbeelden: personages, setting, verhaalopbouw. Het zal gaan over bronnen en verteltechnieken, helden en schurken, spanning en schokeffecten. Zelfs de draken en white walkers zijn terug te leiden tot middeleeuwse mythen en legenden. Is dat de sleutel tot het succes?

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasyserie die sinds 2011 uitgezonden wordt op HBO. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie ‘Het lied van ijs en vuur’ van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Kaarten voor deze fantasyavond, die om 20 uur begint, zijn te koop via de website www.bibliotheekoss.nl én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Tickets kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet-leden.

Literatuurwetenschapper dr. Frank Brandsma.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties