Leerlingen TBL Het Hooghuis ontvangen diploma voor DELE en/of DELF

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

OSS - Op 12 juli ontvangen tien leerlingen die geslaagd zijn voor DELE (internationaal diploma Spaans) hun diploma voor A1 Escolar. In een feestelijke bijeenkomst zullen de deze leerlingen, in het bijzijn van hun ouders, in het zonnetje worden gezet.

De DELE diploma’s zijn officiële diploma’s met een internationaal karakter die de kennis en beheersing van het Spaanse taal bewijzen en die namens de Spaanse Ministerie van Onderwijs, door het Instituto Cervantes worden toegekend. Dit diploma bewijst dat de leerlingen over voldoende taalkundige vaardigheden beschikken om dagelijks veelgebruikte uitdrukkingen te kunnen begrijpen en toepassen in welk Spaanstalig land dan ook. Het examen bestaat uit de volgende onderdelen: leesvaardigheid, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid.
De examens van DELF (internationaal diploma Frans) schooljaar 2019-2020 waren vanwege corona uitgesteld en verplaatst naar november 2020. Dat was natuurlijk extra stressvol voor de leerlingen omdat zij de lessen al veel eerder hadden afgerond en nog extra herhaling nodig hadden. Gelukkig heeft iedereen te horen gekregen dat ze geslaagd zijn voor dit internationaal erkende diploma. Er is al een voorlopig certificaat uitgedeeld. Maar de officiële diploma’s zijn inmiddels ook binnen en die worden op donderdag 15 juli uitgereikt aan de geslaagden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de personeelskamer. Zes leerlingen zijn geslaagd voor het examen A2 en twee leerlingen hebben het diploma B2 behaald.
De diploma’s zijn vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Cambridge diploma dat voor de Engelse taal bestaat. De diploma’s worden uitgereikt door de Franse overheid en zijn internationaal erkend. De examens bevatten vier onderdelen: luisteren, lezen, schrijven en spreken.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties