Leerlingen TBL Het Hooghuis doen mee aan Normandy International Youth Leadership Summit

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

De NIYLS, de Normandy International Youth Leadership Summit, vindt vanwege corona dit jaar online plaats, georganiseerd door Institution Saint Joseph uit Le Havre. Het TBL vaardigt vier leerlingen af die zich al grondig aan het voorbereiden zijn op hun rol. Het zijn Sabja, Noa en Dylan uit 6 vwo en Anne uit 5 vwo. Zij zullen onze school zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

Op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 december zullen 124 deelnemers uit 22 landen elkaar ontmoeten en debatteren over globalisering, een duurzame samenleving en de rol van de media in het publieke debat. Vanwege het tijdsverschil is er een ochtendsessie en een avondsessie. Onze leerlingen doen mee aan de ochtendsessie. Op donderdag 3 december is om 14.00 uur de slotceremonie.
In het kader van een strategisch partnerschap binnen Erasmus+ werkt het TBL vanaf dit jaar samen met een aantal scholen in Europa, met name met onze partnerschool St. Joseph in Le Havre. Dit jaar staat er een uitwisseling op de planning, maar vanwege corona moet deze mogelijk virtueel gaan plaatsvinden via E-twinning. Ook gaan onze leerlingen aan de slag met een wederzijds schrijfproject n.a.v. films (op het TBL) en boeken (in Le Havre) over de Tweede Wereldoorlog. Onze leerlingen gaan deelnemen aan het project “Faces to graves”, waarbij leerlingen het levensverhaal van gesneuvelde Canadese soldaten van de begraafplaats in Groesbeek gaan uitwerken in het Engels en het Frans op basis van documenten uit het Canadese leger.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties