Leerlingen gymnasium 2 TBL Het Hooghuis doen mee aan IVN Jongeren Adviesbureau 'groene schoolpleinen'

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

REGIO - Op dinsdag 9 december vindt van 13.00 uur tot 14:30 uur het eindevenement voor de 2021-editie het IVN Jongeren Adviesbureau plaats. Vanwege corona is de eindpresentatie digitaal via Teams i.p.v. fysiek in het Provinciehuis te Den Bosch. Vanuit het TBL zijn twee groepjes, eentje uit 2Ga en eentje uit 2Gb, geselecteerd om de school te vertegenwoordigen. De TBL-ers presenteren hun onderzoek in de collegezaal van school.

Dit schooljaar hebben de leerlingen van gymnasium klas 2 deelgenomen aan een IVN Jongenen Adviesbureau (JAB). De leerlingen werkten hier aan in het zgn. gymnasiumuur. Leerlingen moesten een adviesbureau oprichten en zelf een ontwerp maken voor een groen schoolplein. Ze gingen op veldwerkexcursie in de omgeving tijdens de eerste Activiteitenweek. Ook hebben ze een ontmoeting gehad met mensen uit het werkveld waar ze informatie konden halen.
Meedoen aan de IVN JAB is bijzonder. Er doen in totaal maar drie scholen in Brabant mee. Opdrachtgever is de provincie Noord-Brabant. Tijdens de eindpresentatie zal het winnende plan gekozen worden. Ongeveer 150 leerlingen van het TBL, het Eckartcollege (Eindhoven) en De Nieuwste School (Tilburg) hebben 12 weken enthousiast onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke manieren waarop hét Schoolplein van de Toekomst eruit kan komen te zien, toekomstbestendig, groen, biodivers, duurzaam, gezond, voor jongeren, buurtbewoners en om les in te geven.
Tijdens het eindevenement zullen de twee beste groepjes van Eckartcollege en de twee beste groepjes van TBL hun idee/ontwerp presenteren. Alle leerlingen ontvangen een officiële oorkonde voor hun bijdrage en deelname.
De jury bestaat o.a. uit: Hagar Roijackers (Gedeputeerde Water, Natuur en gebiedsgerichte aanpak, provincie Noord-Brabant), Tineke Vermeer (trajectbegeleider Natuur Milieu Educatie, T-primair), Judith Piek (makelaar Jong Leren Eten NB/projectleider IVN Brabant).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties