Leerlingen Titus Tussenjaar bezoeken SpaceBuzz

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

OSS - Op donderdag 8 april komt de SpaceBuzz naar Oss. De leerlingen van het Titus Tussenjaar (TTJ) brengen om 13.00 uur een bezoek aan de SpaceBuzz. Verdeeld in twee groepen maken zij een virtuele reis door de ruimte. Daarna is het de beurt aan een groepje docenten om deze reis te maken. Om 14.50 uur wandelen de leerlingen weer terug naar school. De SpaceBuzz komt te staan op de Rusheuvel ter hoogte van de hoofdingang van de bowlingbaan.

De SpaceBuzz is een uniek educatief Virtual Reality programma waarbij schoolkinderen de aarde onderzoeken vanuit een heel ander perspectief – het perspectief van een astronaut. Het is ontwikkeld door André Kuipers en de universiteit Tilburg. Zo leren de leerlingen over de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet. En raken ze geïnspireerd om zelf in actie te komen als ‘ambassadeur van planeet aarde’.
Alle TTJ-leerlingen volgden een lesprogramma waarbij zij werden opgeleid voor een virtuele ruimtemissie aan boord van de SpaceBuzz. Ná de missie gaat het programma verder en kunnen de nieuwbakken astronauten hun kennis en ervaring toepassen op de belangrijke thema’s van deze tijd.
Mission Control is een digitale leeromgeving die docenten én leerlingen samen meeneemt op het SpaceBuzz-avontuur. De Mission Control is een groot onderdeel van dit lespakket. Een fantastische digibordapplicatie boordevol informatie, video’s en procedures die de beleving bij de kinderen nog sterker maakt en kennis helpt verankeren.
De Spacebuzz heeft als doel kinderen wereldwijd te inspireren met het perspectief van een astronaut. Na een succesvolle lancering in Nederland, werd de eerste fysieke SpaceBuzz naar Amerika verscheept om de kinderen daar – vijftig jaar na de eerste landing op de maan – mee te nemen op een nieuw avontuur in de ruimte. Nu hebben de 17 leerlingen van het Titustussenjaar de eer om deel te nemen aan deze spectaculaire virtuele reis! Zij zijn er (bijna) klaar voor!

Kijk ook op https://www.youtube.com/watch?v=3kqrPVR5q_U

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties