Lange afstandswandeling van Natuurcentrum De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Natuurcentrum De Maashorst houdt zondag 17 februari een lange afstandswandeling met lunch. De start is bij Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. Onder leiding van IVN-natuurgidsen wordt een wandeling gemaakt van ongeveer vijftien kilometer over minder bekende paden. Er wordt stevig doorgestapt met halverwege een lekkere lunch bij het natuurcentrum. De kosten voor deze tocht met lunch zijn 12 euro. Trek stevige wandelschoenen aan. De activiteit duurt ongeveer vijf uur.

Het heideveld op Slabroek. (foto: Maurice van Doorn)

Het is heerlijk om er in de winter op uit te gaan en de natuurgidsen hebben een verrassende wandeling door De Maashorst uitgezet. De meerwaarde van deze begeleide tocht is dat de gidsen onderweg vertellen over alles wat je tegenkomt aan natuur en over ontwikkelingen in het gebied. Ook wordt er gewandeld over paden of door gedeelten van de Maashorst waar je nog niet eerder was. Halverwege de wandeling, omstreeks 12 uur, staat een lekkere lunch klaar bij het natuurcentrum. De deelnemers krijgen een kom heerlijke soep met een vegetarische quiche of een biologisch worstenbroodje. Daar hoort ook een kop koffie of thee bij.

Zorg voor stevige wandelschoenen voor deze mooie tocht. De start is om 9 uur bij de parkeerplaats bij Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. Het is noodzakelijk om van tevoren deelname voor deze activiteit te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum of op www.natuurcentrumdemaashorst.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties