Landelijke Opschoondag in Herpen, Keent en Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/OSS - Zwerfafval blijft een probleem, ook in de gemeenten Landerd en Oss. Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart wordt daar iets aan gedaan en ruimen honderden vrijwilligers van 10 tot 12 uur zwerfafval op. Meld je aan en help ook een handje mee.

In de gemeente Oss kun je je aanmelden via www.landschapsbeheer-oss.nl. Er zijn 15 plekken geselecteerd waar wordt opgeruimd, onder meer in natuurgebied Keent en bij de Hertogswetering in Herpen. In Landerd kunnen vrijwilligers zich aanmelden bij Jos Cranen van de gemeente, 0486-458111 of info@landerd.nl.

De gemeenten helpen mee door te zorgen voor onder andere plastic verzamelzakken, veiligheidshesjes, handschoenen en/of grijpers. Aan het einde van de dag wordt het verzamelde zwerfafval opgehaald.

Schone Maas
Aandacht is er ook voor de watervervuiling door zwerfafval: de ‘plastic soep’. Plastic drijft via sloten, weteringen en kanalen naar de Maas en vervolgens richting zee. Daarom wordt ook langs diverse waterkanten zwerfafval opgeruimd. Denk hierbij aan de uiterwaarden en natuurgebieden langs de Maas.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties