Landelijke imkerijdagen bij Ecopoll in Geffen

Door De redactie
GEFFEN - Op 13 en 14 juli (van 11 tot 16 uur) doet Imkerij Ecopoll weer mee aan de landelijke open imkerij dagen. Dit jaar vanuit het nieuwe pand dat op 3 juni is geopend aan de Leiweg in Geffen. Het pand, gebouwd in de vorm van bijenraat, biedt onderdak aan de moderne imkerij Ecopoll en daarnaast ook aan een stuk historie op het gebied van bijenteelt.

In het pand is een bijzondere collectie op het gebied van de imkerij en bijenteelt bij elkaar gebracht uit drie oude collecties van musea die eerder in Nederland gestopt zijn. Zo zijn er veel oude handgereedschappen te zien om bijvoorbeeld korven te vlechten. Daarnaast zijn er ook grotere zaken zoals was- en honingpersen, korven, kasten en een rijke verzameling aan materialen van Apimondia die elk jaar in een ander werelddeel wordt georganiseerd.
De verzameling die hier bijeen is gebracht en weer voor publiek toegankelijk is, kent veel bijzondere attributen; naast korven in veel verschillende maten en soorten die niet meer gemaakt worden en waar soms nog maar een enkel exemplaar van bestaat staan hier tentoongesteld, naast korven en kasten uit verschillende werelddelen/landen zoals Portugal, Duitsland, Jemen en Ethiopi

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties