Kunstenaars K26 geven zich bloot

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - De foto-expositie K26 geeft zich bloot is van donderdag 30 juli tot en met zondag 6 september te zien bij K26 aan de Kruisstraat 26 in Oss. Zestien kunstenaars hebben zich naakt laten portretteren met een van hun kunstwerken. De studiofoto's zijn gemaakt door Ton Lotterman, Marion Vos, Petrus Nelissen en Peter van de Lavoir. In dezelfde periode kan de bezoeker (naakt)modeltekeningen bekijken van vier K26 kunstenaars. Dit zijn Peter Verbeek, Ingrid Menge, Nicole Prein en Till Willems. K26 is open van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. 

Kunstenaar Petrus Nelissen met een van zijn werken.

Het idee voor de expositie kwam naar voren tijdens een brainstormsessie. Behalve kunstenaars aangesloten bij K26, werden ook gastexposanten en oud-kunstenaars van K26 benaderd. De kunstenaar poseert voor een neutraal grijze achtergrond met één of enkele van zijn of haar werken. De geportretteerde fungeert niet alleen als model, maar is samen met de fotograaf verantwoordelijk voor het eindresultaat. Marion Vos: “Wat ons voor ogen stond was zoveel mogelijk een eenheid creëren tussen kunstenaar en kunstwerk, niet alleen je kunst laten zien maar ook wie je bent via je meest kwetsbare verschijning, namelijk je naaktheid.”

Modeltekeningen
In aansluiting op het fotograferen van de kunstenaars en hun kunstwerken besloot een aantal kunstenaars dit ook te combineren met model tekenen. Nicole Prein, verpleegkundige en als kunstenaar aangesloten bij K26, schildert met name veel portretten. Maar voor deze expositie poseerde ze voor de fotograaf met één van haar kunstwerken en tekende ze naaktmodellen voor deze expositie. Nicole: “Een tekening van een naakt lichaam is zo puur, zo basaal, die lijn kun je niet verdoezelen. Het lijf, met de sporen van het leven en zonder opsmuk is het verhaal van een mens. Naakt zijn we allemaal gelijk.”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties