landerdvoorelkaar

Kringloopbedrijf steunt Voedselbank

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Het kringloopbedrijf Maasland wil nadrukkelijk ook een bijdrage leveren aan het sociale klimaat in de gemeenten waarin de organisatie actief is. Daarom schenkt het Kringloopbedrijf een bedrag van 1.000 euro aan de Voedselbank voor Oss en Omgeving. In december wordt aan drie organisaties ieder 1.000 euro geschonken. "We hebben aan de wethouders Sociale Zaken in Bernheze, Oss en Landerd gevraagd of ze een maatschappelijke organisatie kunnen voordragen”, aldus directeur Jos Canton van het Kringloopbedrijf.

Wethouder Rien Wijdeven van Bernheze opperde de Voedselbank. Volgens hem kan de Voedselbank in deze tijd van corona elke extra steun goed gebruiken. Momenteel verstrekt de Voedselbank voor Oss en Omgeving wekelijks tegen de 200 voedselpakketten. Landelijk voorzitter Leo Wijnbelt voorziet dat de komende maanden de toeloop naar de Voedselbanken door de coronacrisis fors zal toenemen.

Bestuurslid Henk Snijders van de Osse Voedselbank zegt dat hij nu slechts een lichte stijging ziet. "Maar we zijn er klaar voor om veel extra klanten te helpen.” Snijders stelt zeer blij te zijn met deze donatie. "Ieder bedrag of bijdrage in voedsel komt volledig ten goede aan onze klanten. Wij werken louter met vrijwilligers.”
Volgens Canton heeft het Kringloopbedrijf naast een missie op de terreinen van milieu, duurzaamheid en het scheppen van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een maatschappelijk functie. "Wij vinden het belangrijk aanwezig te zijn in de gemeenschap van de gemeenten waarin we actief zijn. Vandaar dat we in elke gemeente 1.000 euro gaan doneren.”

Het werkgebied van de Voedselbank en het Kringloopbedrijf loopt parallel. Beide organisaties hebben de gemeenten Oss, Bernheze en Landerd als werkgebied.

|Doorsturen