Kietel je zintuigen met wildcrafting

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

UDEN - Beleef een boeiende safari naar wilde dieren en verken met een lokale wandelgids het tropisch regenwoud. Of zoek het dichter bij huis met wildcrafting: het in het wild verzamelen van medicinale en eetbare planten en kruiden, gewoon om de hoek. Zaterdag 1 en 15 augustus wijst gids Jules Faber de weg tussen kruid en onkruid tijdens de eetbare planten- en kruidenwandelingen van Museum Krona in Uden. Wilde dieren worden insecten en het tropisch regenwoud zijn de geurende en kleurende gewassen in de kruidentuin en langs de kloostermuren van Krona.

De kruidentuin oftewel de rijke artsenijhof van de abdij Maria Refugie in Uden voorzag voorheen zelfs in de levensbehoeften van de kloosterlingen. Door de tijd heen is haar functie veranderd. Naast geneeskrachtige planten hebben steeds meer planten in de tuin tegenwoordig iets te maken met het geloof of hebben een symbolische betekenis in de beeldende kunst.
Nu gaat het leven van wilde planten en kruiden in deze maatschappij waarschijnlijk een beetje te ver. Wel kunnen sommige planten en kruiden verwerkt worden in de heerlijke gerechten of gebruikt worden voor het maken van natuurlijke verf. Andere horen thuis in je eigen apotheek. Ze houden lichaam en geest gezond of ze genezen aandoeningen. Tijdens de wandeling leer je eetbare planten herkennen, weet je wat voor eigenschappen ze hebben en hoe je ze kunt gebruiken. Er wordt geroken, geplukt en geproefd.

Wandel je mee?
De eetbare-plantenwandeling op zaterdag 1 of 15 augustus duurt ongeveer een uur en start om 12 uur bij Krona. Ervoor of erna kun je het museum bezoeken. Om iedereen van de rust en de ruimte in de tuin laten genieten, zijn er 10 à 14 plaatsen per wandeling beschikbaar. De kosten inclusief museumbezoek bedragen 12,50 euro. Voor reserveren: www.museumkrona.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties