Kidsdance-lessen bij MaxStudios: neem een gratis proefles

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

NIJMEGEN - Max Odarty van dansschool MaxStudios wil duidelijkheid over wanneer de danslessen weer hervat kunnen worden. "Diverse sectoren weten al waar ze aan toe zijn, maar dit geldt niet voor 3000 dansscholen." Samen met hun 1,4 miljoen leerlingen eisen de dansschooleigenaren duidelijkheid van het kabinet. 

Valt dans onder cultuur, dan mogen dansscholen per 1 juni dertig mensen ontvangen. Valt dans onder sport, dan blijven ze vooralsnog tot 1 september gesloten. Odarty zegt het nog niet te weten, want de danssector wordt nergens genoemd in het overzicht van versoepelingen. Wel dansen op school, niet in de dansschool?

Omdat er al wel buiten gedanst mag worden krijgen de kinderen bij dansschool MaxStudios nu buiten dansles. "Buiten op ons grasveldje kunnen onze leerlingen met voldoende afstand dansen. De reacties van onze buren zijn overwegend positief. Maar liever geven we natuurlijk in de dansstudio's zelf les in onze goed te ventileren zalen, want buiten dansen is verre van ideaal".

Het enige voordeel aan deze situatie is dat door de coronacrisis alle dansschooleigenaren eindelijk zijn verenigd, ongeacht de dansstijl waarin zij lesgeven. De dansondernemers overhandigden op 11 mei het Basisprotocol Dans aan de ministeries van VWS, OCW en EZK. Met dit protocol kan er vanaf 1 juni veilig lesgegeven worden aan kinderen, volwassenen en paren. "Hopelijk komt er snel groen licht om open te gaan", zegt Odarty.

Kun je niet wachten tot de danslessen weer naar binnen gaan? Schrijf je dan in voor een gratis proefles via de website. MaxStudios, Van Rosenburgweg 6, Nijmegen www.maxstudios.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties