Jongeren porren voor muziek(verenigingen)

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Muzelinck houdt zaterdag 9 februari een bijeenkomst voor alle Brabantse muziekverenigingen. Tijdens deze middag wordt duidelijk(er) hoe jongeren beter te begrijpen, te raken, te bereiken én te interesseren voor muziek. De invulling van de bijeenkomst wordt verzorgd door Youngworks. Zij zijn dé specialist wanneer het gaat over jongeren en over wat hen beweegt. De bijeenkomst vindt plaats bij Muzelinck in Oss. Het programma duurt van 13 tot ongeveer 16.30 uur.

Onderdeel van het programma is een intervisiesessie aan de hand van prikkelende vragen. De uitkomst van deze sessie wordt onderdeel van een forumdiscussie (mét jongeren) die op 24 maart plaatsvindt tijdens de ‘Dag van de Toekomstmuziek’ bij CHV Noordkade in Veghel. Iedereen die bij Brabantse muziekverenigingen te maken heeft met het werven, motiveren en vasthouden van jongeren is van harte welkom op 9 februari. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Graag vóór 4 februari inschrijven via www.muzelinck.nl

Vraag vanuit verenigingen
Tijdens een eerdere, door Muzelinck georganiseerde, netwerkbijeenkomst werd duidelijk dat muziekverenigingen het lastig vinden om jongeren te motiveren en te binden. Muzelinck is hierover in gesprek gegaan met Kunstloc (Brabants Expertisecentrum Kunst en Cultuur), de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie & Amateurkunst (LKCA). Het resultaat hiervan is de bijeenkomst van 9 februari. "Wij zijn erg blij dat we hierin samen optrekken met landelijke en provinciale partijen", zegt Marleen van Dooren, contactpersoon voor de muziekverenigingen vanuit Muzelinck. "Dat we dit voor de provincie Noord-Brabant kunnen organiseren. Door onze krachten te bundelen en expertise te delen kunnen we écht wat betekenen voor de Brabantse muziekverenigingen. Dit is een heel belangrijke stap."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties