Jaeden van der Wielen is Superspeller 2018 van Noordoost-Brabant

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Woensdag 16 mei hielden de Noordoost-Brabantse Bibliotheken voor de tweede keer de finale van het Jeugddictee. Basisschoolleerlingen van groep 8 gingen de strijd aan voor de titel Superspeller van Noord Oost Brabant in dorpshuis De Phoenix in Schaijk. De uitslag was nog spannend. Er waren maar liefst 3 kinderen met slechts 2 fouten. Middels een spellingswedstrijd op het podium werd de echte Superspeller bekend. Jaeden van der Wielen (foto) van Daltonschool de Evenaar uit Oss won de grote wisselbeker.

Het jeugddictee bestond uit verschillende rondes: een schoolronde om twee finalisten per klas te selecteren en een regionale finale. De populaire kinderboekenschrijfster Manon Sikkel zette haar schrijverskunsten in om speciaal voor ons een zo interessant mogelijk, op niveau, en vooral leuk jeugddictee te schrijven. Ook was zij aanwezig op de grote regionale finale om haar dicteetekst voor te lezen en de prijs uit te reiken. Joris Brukx nam de presentatie voor zijn rekening.

Aan het Jeugddictee 2018 deden 32 scholen mee uit Noordoost-Brabant. Elke school mocht twee leerlingen uit groep 8 afvaardigen om deel te nemen aan het dictee. De rest van de klas schreef vanuit school mee via de livestream.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?