Twijgjes nodig in strijd tegen kanker

Inzameling taxussnoeisel bijna van start

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - In de meivakantie heeft het flink geregend. Voor veel Nederlanders was dit een domper, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel. Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden zijn dit voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021: die begint dinsdag 25 mei.

De stijgende temperatuur in combinatie met de regenval zijn voor de taxushaag de ingrediënten voor groei. Snoeisel aanmelden kan vanaf tweede pinksterdag, maandag 24 mei, via www.taxustaxi.nl/afspraak. De stichting komt het aan huis ophalen. Elke donatie is van harte welkom, want kleine taxustwijgjes bevatten de belangrijke stof 10-dab. Hiervan wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Dus door je taxushoog te snoeien tijdens de inzamelperiode kun je op een eenvoudige manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Voorwaarden
De stichting kan het snoeisel gratis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten, die vanaf 25 mei te vinden zijn via www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan de stichting enkel het snoeisel gebruiken dat in één jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen, vraagt de stichting het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Voor meer informatie en instructievideo’s kun je terecht op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Vrijwilligers gezocht
Wie geen taxushaag heeft, maar toch een bijdrage wil leveren aan de strijd tegen kanker, kan zich aanmelden als vrijwilliger. Het doorgewinterde team van taxusophalers kan namelijk altijd extra hulp gebruiken. Als taxuschauffeur haal je in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl

Gratis materialen
Evenals andere jaren worden ook in 2021 weer gratis materialen verstrekt door Taxus Taxi. Door een grote vertraging in de levering, laat de befaamde Taxus Taxi Tas nog even op zich wachten, maar de stichting heeft voor een passende oplossing gezorgd. De tassen en zeilen zijn op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder; Boerenbond, Welkoop, Intratuin en Den Ouden Groep. Heb je geen tassen? Dan kun je het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via
www.taxustaxi.nl of sociale media.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties