'Inwoners gemeente Oss laten kans op glasvezel liggen'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De afgelopen maanden heeft E-Fiber samen met de providers in de gemeente Oss campagne gevoerd om te kijken of er voldoende animo is om glasvezel aan te leggen. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingcampagne echter niet bereikt. "Daarmee laten de inwoners van de gemeente Oss de kans op glasvezel liggen", zo laat een woordvoerder van E-Fiber weten.

Ondanks verwoede pogingen van initiatiefnemer E-Fiber, de gemeente, de verschillende providers en enthousiaste inwoners is het niet gelukt om voldoende bedrijven en huishoudens te overtuigen om een glasvezelabonnement af te sluiten. De interesse tijdens de informatieavonden was wel zeer groot en in sommige kernen is de drempel van 30 procent wel gehaald, maar dit gold niet voor de gemeente als totaal.

Blijft Oss achter?
Wethouder Den Brok: "Oss lijkt een witte vlek te worden in Noordoost Brabant. Bijna alle gemeenten om ons heen hebben glasvezel of krijgen dat binnenkort. Glasvezel is noodzakelijk voor economische ontwikkeling en werkgelegenheid van de toekomst. Datagebruik groeit zo’n 40% per jaar. Die groei zit bij bedrijven, bij het onderwijs dat steeds meer digitaal is en bij de zorg. En natuurlijk in onze huishoudens. Oss heeft glasvezel nodig om deze ontwikkelingen bij te houden."

In beraad
E-Fiber en de gemeente Oss vinden het heel jammer als deze kans voor de bewoners van de gemeente Oss niet doorgaat. De komende maand zullen E-Fiber, de gemeente en de providers in gesprek gaan om te kijken of er een passende oplossing te vinden is. Een eventuele verlenging van de campagne is nog niet uitgesloten.

|Doorsturen

nico degen

2019-11-18 11:15:11

Het kost nogal wat per maand voor een niet merkbaar stukje snellere internet verbinding. Voor de particulier naar mijn mening volkomen overbodig.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties