Inschrijving 44ste editie Keiencrossen van start

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - Hardloopliefhebbers uit de regio kunnen zich weer gaan voorbereiden voor de jaarlijkse crosscompetitie van Atletiekvereniging Keien. Op maandag 14 oktober gaat de voorinschrijving van de 44e editie van de Keiencrossen van start. Vier crosswedstrijden staan weer op de kalender en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden.

Crossen is hardlopen over een onverhard parcours. Deze vorm van hardlopen biedt een leuke en alternatieve uitdaging voor hardlopers of andere sporters in de wintermaanden. Veel liefhebbers beschouwen het crossseizoen als het hoogtepunt van het jaar, omdat je vaak op prachtige locaties in bosrijke gebieden loopt. De cross is er, net zoals de meeste wegwedstrijden, voor hardlopers van alle niveaus. Crossen heeft als bijkomend voordeel dat het zorgt voor een toename van kracht in je hele lichaam en een verbetering van je conditie. Veel hardlopers gebruiken de cross dan ook om de basis te leggen voor een goed wegseizoen in het voorjaar. 

Crosskalender
De aftrap van het crossseizoen vindt plaats op zondag 24 november in de bossen bij Naat Piek met de PNEM-cross. Op zondag 5 januari staat de Bedafcross op het programma, gevolgd door De Pannekoekenbakkercross op zondag 2 februari. De crosscompetitie wordt op zondag 8 maart afgesloten in het sportpark van Uden met de Parkcross.

Crossklassement
Deelnemers die zich voorinschrijven voor de Senioren 10km doen automatisch mee met het klassement van de Keiencrosscompetitie. Bij elke cross kunnen deelnemers punten verzamelen op basis van hun uitslag. De drie beste uitslagen vormen de eindscore in het crossklassement. De top drie van het eindklassement zal na afloop van de Parkcross worden gehuldigd in de kantine van atletiekstadion De Kuip in Uden.

Inschrijven en meer informatie
Voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 23 november via www.inschrijven.nl.  Vul de zoekterm ‘Keiencrossen’ in om op de juiste pagina terecht te komen, waar informatie te vinden is over het inschrijfgeld, het tijdschema en de diverse leeftijdscategorieën. Deelnemers die niet voorinschrijven maar wel willen deelnemen, kunnen zich bij elke cross ook ter plaatse nog na-inschrijven in de tent van het wedstrijdsecretariaat tot een kwartier voor de start. Voor eventuele vragen kan er contact worden opgenomen met de organisatie via keiencrossen@dekeienatletiek.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties